ویرانههای شهر افسوس در ۳ کیلومتری جنوب غربی شهر سلجوق جای گرفته و یکی از شهرهای منطقهی باستانی ایونیا بهشمار میرود. ایونیا در گذشته به بخش آسیای کوچکِ یونان باستان گفته میشد.
کاخ دروتنینگهلم یکی از اقامتگاههای خانوادگی پادشاهی سوئد بهشمار میرود و در نزدیکی شهر استکهلم و در جزیرهی لوان جای گرفته است. جزیرهی لوان نیز در بخش ایکرا و در دریاچهی ملارن جای دارد.
جزیرهی روبن در شاخاب تیبل در اقیانوس اطلس و در ۶/۹ کیلومتری کرانهی شهر کیپتاون جای گرفته است. جزیرهی روبن نخستین بار در سال ۱۴۸۸ بهدست بارتولومئو دیاس جهانگرد و جستجوگر پرتغالی یافته شد.
قلعهی مالبورک در نزدیکی شهر مالبروک و در کرانههای جنوب شرقی رود نوگات جای گرفته است. این قلعه بزرگترین قلعهی جهان بهشمار میرود و بهدست شوالیههای توتونیک ساخته شده است.
ماچو پیچو یا ماچو پیکچو ارگ یا دژ یا شهری «اینکایی» است که بر فراز «کوه ماچو پیچو» جای گرفته است. کوه ماچو پیچو ۲۴۳۰ متر بلندا دارد و از کوههای «رشتهکوه آند» بهشمار میرود.
گورستان مکلی یا شهر مردگان مکلی در پیرامون شهر تهته جای گرفته است. این گورستان از بزرگترین شهر مردگان جهان شمرده میشود که آرامگاهها و یادمانهای آن از سدههای ۱۴ تا ۱۸ میلادی به یادگار ماندهاند.
چیچن ایتزا شهری باستانی از دورهی «پیشا-کُلُمبی» یا «پیشا-هیسپانیک» است. دوران پیشا-کلمبی به دوران پیش از پیدا شدن قارهی آمریکا بهدست «کریستف کلمب» گفته میشود.
پرستشگاه ایتسوکوشیما در جزیرهی ایتسوکوشیما در دریای درونی سِتو جای گرفته و وابسته به آیین «شینتو» است. این پرستگاه برای ارج نهادن به سه دختر «سوسانو» یا «سوسانوئو» ساخته شده است.
شهر فاتحپور سیکری در ۳۹ کیلومتری شهر آگره جای گرفته و یکی از بهترین نمونههای معماری دوران مغول در هند بهشمار میرود. این شهر میان سالهای ۱۵۷۱ تا ۱۵۸۵ پایتخت امپراتوری گورکانیان هند بوده است.